Over mij

,,Mijn motto is:

“Vertel het me en het waait door me heen.

Laat het me zien en ik weet het morgen nog.

Laat het me voelen en  ik weet het mijn hele leven. “

Lao Tse

 

Ik ben Renée van Alten- Ochse Freiwald. In 1986 afgestudeerd als fysiotherapeut. Sinds 1991 ook sensorisch integratie therapeut en zodoende gespecialiseerd in het behandelen van kinderen. Van 1998 t/m mei 2007 ben ik tevens docent mentor aan de post HBO opleiding voor sensorische integratie geweest. Via deze opleiding kwam ik in aanraking met Craniosacraal therapie en heb toen ervaren wat een waardevolle aanvulling dit werk is voor mijn handelen als fysiotherapeut, niet praktiserend. De fysiotherapie heb ik vaarwel gezegd en richt mij nu grotendeels op Craniosacraal therapie, wat mijn hart gestolen heeft. In december 2005 heb ik de opleiding voltooid aan het Upledger Instituut Nederland en ben sindsdien geregistreerd als Craniosacraal therapeut. Inmiddels heb ik abdomen 1 en 2 gedaan en de whiplash cursus gevolgd, dit zijn mooie aanvullingen op het Cranio werk met allemaal hetzelfde aangrijpingspunt n.l. de fascie (de omhullende en verbindende bindweefsel structuren). Ook heb ik recentelijk de Pediatrie 2 cursus gedaan, speciaal gericht om kinderen van 0-2 jaar te kunnen behandelen.

Sinds 2019 ben ik ook ReAttach therapeut en heb verdiepende scholing hierin gevolgd. ReAttach is een vriendelijke interventie “als praten niet helpt”.

Daarnaast ben ik geschoold om op basisscholen in de onderbouw het project “aanraken doe je zo” te geven. Dit is een project over aanraken, met als doel een die pijn of verdriet heeft te helpen. Op die manier en met die intentie aanraken kan iedereen.

Meer informatie?

Vraagt u zich af of de behandeling wat voor u is?