Wat is Cranio

Craniosacraal Therapie

 

Het Craniosacrale systeem, je schedel en heiligbeen vormen samen met de hersen- en ruggenmergvliezen(bindweefsel) een eenheid. Hierin bevinden zich hersenen- en ruggenmergvloeistof.

Ook in de rest van ons lichaam zit overal bindweefsel, dat als een elastisch web alles met elkaar verbindt. Elke zenuw, elk orgaan, elke spier, elk bloedvat is bekleed met een eigen stukje. Bindweefsel is daarmee de bindende factor in ons lichaam. Het beschermt, steunt en houdt alle onderdelen van elkaar gescheiden (en bij elkaar). Belangrijk is dat het bindweefsel kan meebewegen en ‘verglijden’ tijdens al onze bewegingen, zoals lopen, zitten, sporten, werken en zelfs ademen. Daar waar het bindweefsel niet meer voldoende kan meebewegen, ontstaan vroeg of laat problemen.

Binnen de Cranio wordt het lichaam en geest als één geheel gezien met als verbindend element al het bindweefsel van het lichaam.

De Cranio therapeut zal middels zachte aanraking en subtiele nauwelijks voelbare bewegingen het bindweefsel volgen en voelen waar de ‘opstopping’ zit en behandelen waardoor het zelf herstellend vermogen van het lichaam en de balans weer terugkomt.

Cranio is een zachte complementaire (aanvullende) therapie en kan niet een reguliere behandeling vervangen. Er is geen verwijzing nodig van een arts.

 

Er zijn 3 behandel mogelijkheden (alles middels zachte aanraking):

 

  • 10 stappen protocol is voor diepe ontspanning
  • SER mogelijkheid tot verwerken emoties
  • Viscerale manipulatie, lichte manipulaties van organen

Meer informatie?

Vraagt u zich af of de behandeling wat voor u is?